Einde werken Terheidelaan in zicht

AARSCHOT“Na bijna anderhalf jaar is eindelijk het einde van de werken aan de Terheidelaan in zicht. Vermoedelijk zal einde november de laatste fase worden afgerond, een maand eerder dan verwacht”, laat AB-Connects weten. Hiermee komt er eind aan de lange periode van hinder voor de ondernemers langs de Terheidelaan.

“De aannemer heeft ondertussen de betonnen verharding van de rotonde aangelegd en werkt de volgende periode aan de resterende werkzaamheden waaronder bermen, signalisatie en kopmuren”, liet het Agentschap Wegen en Verkeer weten. Maar ook AB-Connects - die zorgde voor onder andere een directe communicatielink tussen de aangrenzende ondernemers op de Terheidelaan en de aannemer - kwam met goed nieuws.

“De laatste aanpassingen (belijning) zullen vermoedelijk tegen 30 november klaar zijn. Door de afronding van de werken zullen ook alle huidige omleidingen van het verkeer worden opgeheven. Vanuit de Gaston Geenslaan zal weer doorgaand verkeer richting R25 mogelijk worden. Ook zal over de rotonde het verkeer weer alle richtingen uitkunnen”, aldus AB-Connects.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in oktober 2020 met de heraanleg van de Ter Heidelaan - R25 - tussen de rotonde en de Liersesteenweg - N10 - in Aarschot. Ook de rotonde werd in een nieuw jasje gestoken én er werden een aantal noodzakelijke ingrepen doorgevoerd om de verkeerssituatie veiliger te maken voor fietsers.


Artikel in HLN door Phaedra Ghysebrechts 12-11-21

https://www.hln.be/aarschot/ei...